Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Acest eveniment este inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Gala Tineretului din România este o gală... tânără! Din toate punctele de vedere. Pe de o parte se află la începutul său fiind la cea de-a treia ediție. Pe de altă parte este caracterizată de tot ceea ce înseamnă starea de a fi tânăr: prospețime, vigoare, entuziasm, avânt! Locul în care se întâmplă în acest an este unul special: Capitala Tineretului din România, Timișoara.

În plus este o gală despre tineri... ACUM! Da, despre tineri se tot spune că sunt viitorul și la un moment dat vor deveni cetățenii adulți. Dar tineri sunt ACUM. Și tot ACUM reprezintă SCHIMBAREA demonstrându-și capacitatea de a fi membri activi în comunitățile lor.

Pentru a transforma această gală într-o celebrare a spiritului tânăr avem nevoie de toți cei care contribuie zi de zi cu activități mai mari sau mai mici, cu experiență sau nu, însă cu multe ntuziasm și încredere în transformarea țării pas cu pas într-un loc unde indiferent de vârstă să ne putem simți noi înșine și să contăm unii pentru ceilalți. Știm că sunt multe proiecte de tineret care merită să fie cunoscute de o lume întreagă. Fiecare poveste este cu siguranță o sursă de inspirație. Și sper să ne întâlnim pe data 13 noiembrie să celebrăm împreună reușitele tinerilor și ale celor care le sunt alături.

Andrei PopescuSecretar de Stat, Ministerul Tineretului și Sportului