7 noiembrie 2016

Antreprenoriat

champions

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

champions

Titlu proiect: Champions United

Organizația: Asociația 11even

Champions United este un proiect organizat de Asociația 11even și susținut de Kaufland România, parte din programul “Creatori de Viitor” ce s-a desfășurat în perioada 23-29 iulie, în Cluj-Napoca. La cea de-a 3-a ediție, s-au reunit 120 de liceeni cu performanțe deosebite din România și Republica Moldova. Un punct de atracție în agenda acestui an l-a reprezentat concursul de proiecte la care au fost invitați să participe liceenii împărțiți în 10 echipe, concurs în urma căruia 3 dintre aceste idei au beneficiat de un buget total de finanțare de 30000 lei.

Între liceenii selectați să ia parte la acest program s-au regăsit medaliați la olimpiade naționale și internaționale, câștigători de concursuri în domeniul creației artistice, precum și elevi cu implicare deosebită în voluntariat și în proiecte extrașcolare. Participanții au avut șansa să întâlnească mentori din diverse domenii: Cristi Danileț (judecător și membru al CSM), Sebastian Văduva (decan al GrifƖts School of Management), Rareș Pamfil (absolvent al Harvard University, cu un masterat la London School of Echonomics și actualmente masterand la University of Oxford), Dan Isai (CEO al Salad Box) și mulți alții. Sesiunile interactive sau vizitele în laboratoarele Universității Tehnice, i-au adus pe participanți mai aproape de ceea ce înseamnă inovația văzută prin ochii celor care performează în prezent în diverse domenii.

orizont

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

orizont

Titlu proiect: Orizont Alternativ

Organizația: Curba de Cultură

În România tinerii sunt prea puțin încurajați să dezvolte spirit de inițiativă și competențe necesare în pornirea unei afaceri. În special în mediul rural, tinerii sunt, în general, lipsiți de oportunități reale de participare la viața comunității și de oportunitatea de a-și pune ideile în practică, asumându-și riscurile necesare.

Din octombrie 2015 până în martie 2016, în cadrul proiectului Orizont Alternativ, Curba de Cultură a propus și implementat o serie de activități care au venit în sprijinul dezvoltării tinerilor din 4 comunități din mediul rural din județul Prahova (Băicoi, Urlați, Scorțeni și Păulești), încercând să dezvolte abilitățile acestora de a vorbi în public, spiritul de inițiativă și implicarea civică, folosindu-se de ateliere de educație antreprenorială și de metode de învățare non-formală. Proiectul promovează ideea că se poate.

Orizont Alternativ înseamnă două module de învățare:

1 – un program de educație antreprenorială cu 4 ateliere care i-au condus pe tineri pe drumul dezvoltării spiritului antreprenorial și de inițiative.

2 – LaboratorX – tabără pentru tineri facilitatori de educație nonformală, unde pe parcursul a 6 zile, 20 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, au experimentat, înțeles și aplicat 6 metode de educație nonformală.

 

social

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

social
social-impact-awardTitlu Proiect: Social Impact Award Romania

Organizația: Global Shapers Bucharest Hub

Social Impact Award este o competiție de idei pentru studenții care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul studenților și tinerilor din Europa Centrală și de Est, prezent în alte 9 țări: Austria, Republica Cehă, Grecia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Rusia, Serbia și Slovacia.

9 echipe cu idei de afaceri sociale au ajuns în marea finală a competiției SIA 2016, care și-a anunțat câștigătorii pe 29 septembrie. După 3 luni de incubare a afacerilor, 3 echipe au câștigat câte un premiu de 1500 de euro, mentorat și oportunitatea de a participa la SIA Europe Summit, la Viena, alături de câștigătorii din Europa. Anul acesta, competiția desfășurată în România a atras în cadrul evenimentelor peste 500 de tineri dornici să contribuie și să aducă un impact social în jurul lor. Echipa SIA a oferit 15 workshopuri de antreprenoriat social în universități din București, Cluj, Timișoara, Craiova și Iași. Pe baza deciziilor luate de juriu, 9 echipe au fost selectate și au avut acces la o serie de ateliere, ca parte a programului de incubare pe parcursul verii.