7 noiembrie 2016

Cultură

as-asa

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

as-asa

Titlu proiect: Dar de Biblio-Voluntar

Organizație: Biblioteca Comunală Pietrari, județul Vâlcea

Biblioteca oferă tinerilor înțelegerea și cadrul necesar nevoii lor de a fi ascultați, de pregătire pentru implicare și pentru schimbare în viața comunității, de formare și dezvoltare a personalității individului. Programul de voluntariat ”Dar de biblio-voluntar” ține cont de toate aceste aspecte și încearcă să le fie alături tinerilor din comunitate în dorința lor de a se implica, de a dărui, de a-și demonstra calitățile, de a fi inovativi prin ”Cărticele-jucării pentru cei mai mici copii”, o colecție de 10 cărticele-jucării utile grădinițelor din localitate pentru copii cu probleme de comportament, ”Șoapte pentru suflete”, 25 de CD-uri cu 40 de legende populare înregistrate audio dăruite Asociației Nevăzătorilor din Romania și bibliotecilor din țară și din R.Moldova, ”Ierburi uitate” prin care biblio-voluntarii au oferit 10 ierbare școlii din localitate. Cursurile și atelierele susținute de aceștia în ”Programul de vacanță” sunt totodată proiecte ce demonstrează bunătate, solidaritate, energie, dăruire, abilități, cunoștințe, putere de muncă, inițiativă, dragostea pentru cel apropiat și acceptarea lui în intenția de a contribui la o comunitate mai bună.

asdadas-dsads

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

asdadas-dsads

Titlu proiect: Sibiu Fringe Festival

Organizația: Asociația Internațională de Tineret Become

Scopul principal al SIBIU FRINGE FESTIVAL este dezvoltarea festivalului prin încurajarea producțiilor independente în zona artelor spectacolului și atragerea unui număr impresionant de tineri din alte zone ale țării. La momentul actual sunt peste 4000 de tineri absolvenți de teatru ce nu au un loc de muncă, iar anual ies de pe băncile școlii peste 200 de tineri artiști ce vor îngroșa rândurile celor fără posibilități de angajare la stat. Sibiu Fringe Festival este o platformă de prezentare a producțiilor teatrale independente. Tineri artiști organizați sub formă de ONG-uri sau pur și simplu sub forma de grupuri formale produc anual în sistem independent peste 100 de spectacole la nivel național. Multe dintre aceste spectacole în limita posibilităților organizatorice ajung la Sibiu unde sunt prezentate publicului larg.

adsd-sadss

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

adsd-sadss

Titlu proiect: Dă culoare școlii tale!

Organizația: Asociația Komunitas

Proiectul ”Dă culoare școlii tale!” a fost implementat de Asociația Komunitas cu scopul de a promova drepturile omului prin artă participativă în școlile din România. Proiectul a urmărit să creeze un model pilot inovator de program de artă participativă de tip pictură murală, în care 150 tineri, 7 profesori din 7 școli din România, 5 facilitatori și 7 artiști plastici au lucrat împreună în proiecte artistice participative care să exprime valori democratice, culturale şi perspective diferite. În urma proiectului au rezultat: 7 picturi murale participative de mari dimensiuni pe teme legate de valori democratice, antidiscriminare și drepturile omului/copilului; 150 elevi cu abilități dezvoltate de participare civică și exprimare creativă; o metodologie inovativă de artă participativă în școlile gimnaziale; un film documentar; un ghid de bune practici și un model pilot ce poate constitui în viitor un punct de pornire pentru programe complexe, cu o cuprindere mai amplă la nivel național, așa cum există în alte țări. ”Dă culoare școlii tale!” poate da startul unei mișcări la nivel național sprijinită de autorități centrale care să transforme școlile românești în unele mai vesele și prietenoase pentru copii.