7 noiembrie 2016

Internațional

asd-sa

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

become

Titlu proiect: Become

Organizația: AIESEC Timișoara

Proiectul Become a avut loc în Timișoara în perioada 15 iunie – 7 august 2016. În cadrul acestui proiect, 30 de studenți din toate colțurile lumii și-au petrecut vara în Timișoara în calitate de voluntari în diverse ONG-uri. Impactul adus de acești tineri este cel desprins din activitatea celor 5 ONG-uri colaboratoare, în special pe partea de marketing și branding unde studenții internaționali și-au lăsat amprenta. Valoarea adaugată a acestui proiect este mediul multicultural prin care s-au creat strategii și idei pentru comunitatea de tineret timișoreană.

asdadsadsa

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

asdadsadsa

Titlu proiect: International Student Week în Timișoara

Organizația: Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), Timișoara

 

ISWinT (International Student Week in Timişoara) este un festival internaţional dedicat studenţilor din toate colţurile lumii. Acesta a crescut de la an la an, ajungând anul acesta la cea de-a 23-a ediţie, mereu fiind însuflețit de o echipă nouă, idei noi şi un număr tot mai mare de participanţi. Pe scurt, săptămâna festivalului ISWinT este cea în care diversitatea culturală internațională poposește în orașul de pe Bega.

Studenți din toată lumea se pot înscrie la festival, iar în urma unui scurt proces de selecție sunt acceptați în comunitatea ISWinT și invitați în Timișoara să ia parte la activitățile organizate special pentru ei. Principalele activități sunt atelierele de lucru, dar și evenimentele deschise publicului timișorean. Festivalul pune accentul pe multiculturalitate și tradiții, iar participanții interacționează cu alți tineri din toate colțurile lumii.

Astfel, în fiecare an, în luna iulie, Timişoara devine un oraş multicultural, consolidând astfel poziția urbei pe harta centrelor culturale de talie internaţională. De asemenea, participanţii au ocazia să descopere tradiţiile româneşti, ca apoi să le facă cunoscute prietenilor de peste hotare.

Echipa de organizare este formată în totalitate din studenţi voluntari, care transformă în fiecare an ISWinT într-o experienţă de viaţă care rămâne întipărită în minţile şi sufletele participanţilor, organizatorilor și tuturor celor care interacționează în mod direct sau indirect cu fenomenul ISWinT.

asdadsadsad-s

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

eye-care-day-care

Titlu proiect: Eye Care/ Day Care

Organizația: Team for Youth, Baia Mare

Proiectul Eye Care/Day Care a fost un proiect finanțat în cadrul Serviciului European de Voluntariat de 12 luni, care a implicat 7 voluntari din 4 țări: Polonia, Belarus, Ucraina și Estonia. Activitățile din cadrul proiectului au avut 2 grupuri țintă: persoane cu deficiențe de vedere și copii între 7 și 12 ani. Activitățile principale ale proiectului s-au axat pe 2 niveluri:

  1. În partea de Day Care, ele au fost dedicate copiilor. S-au desfășurat 4 programe afterschool și 6 tabere de vară în zone rurale din județul Maramureș și Sălaj. Activitățile au inclus: crearea de decorațiuni, felicitări de ziua mamelor, mărțișoare, sport, limba engleză, vizite la muzee, discuții cu specialiști despre meserii, drumeții în natură, lecții de arheologie, piese de teatru, concursuri de talente sau prezentări culturale.
  2. În partea de Eye Care a proiectului, voluntarii au organizat evenimente printre care s-au numărat: “Caravana cinematografică pentru nevăzători” – filme special accesibilizate; “Călătorii imaginare”, prezentări culturale adaptate nevăzătorilor; “Redescoperă Baia Mare prin simțuri”, cei prezenți au avut șansa de a (re)descoperi orașul într-un labirint senzorial; “Prin ochii lor”, spectacol de teatru, poezie, muzică și dans; cursuri de limba engleză nivel începător și intermediar. Rezultatele sunt vederile create de voluntari cu subiectul “cum ți-a schimbat SEV-ul viața”, precum și o broșură cu 26 de jocuri și idei de activități ce pot fi utilizate în lucrul cu copiii.