foto-adina

foto-adina

Adina Marina Călăfăteanu, Dr. – este Project Manager Fundația eMAG pentru Educație, membru al PEYR – Pool of European Youth Researchers, Youth Partnership (Consiliul Europei/Comisia Europeană), președintele Centrului pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă și cadru asociat – Universitatea din București, Facultatea de Litere. Din 2013, este doctor în științe politice – Analiza comparativă a politicii de tineret în România și Turcia. A obținut diploma de master- MA with Distinction – London Metropolitan University – MACESS – Master of Arts in Comparative European Social Studies. Anterior, a activat în organizații neguvernamentale de tineret și a fost membru al Adivsory Council on Youth (2011-2013).

alexandrughita_500500

alexandrughita_500500

Alexandru Ghiță este fondatorul EDUCATIVA – un grup de întreprinderi sociale în domeniul educației dedicate dezvoltării personale și profesionale a tinerilor din România. Printre proiectele inițiate de Alexandru se numără RIUF – The Romanian International University Fair, EDMUNDO & UNIVERSALIO – servicii de consiliere educațională, REVIRO – demers de conectare a absolvenților români de studii în străinătate cu oportunități de carieră în România, Optiuni.ro și AdmitereOnline.ro – prima platformă din România pentru înscrierea online la universitate. Utilizând experiența educațională din cadrul programului de MBA de la INSEAD, Alexandru susține creșterea competitivității sistemului educațional românesc, cel mai recent proiect în care s-a implicat fiind lansarea EA – The Entrepreneurship Academy – prima universitate de antreprenoriat din România. De asemenea, Alexandru este membru în boardul Coaliției pentru Educație și în boardul Asociației pentru Valori in Educație.

anca-nastase-500x500

anca-nastase-500x500

Anca Năstase este Director Executiv la Federația VOLUM – Federația Organizațiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România. Lucrează în sectorul neguvernamental de 8 ani, are expertiză pe atragere de fonduri, advocacy și management nonprofit. De 5 ani dezvoltă rețeaua de membri VOLUM, care are în componența sa 85 de ONG-uri din întreaga țară din toate domeniile de activitate, aceasta fiind cea mai mare coaliție formală de acest gen din România.

adsdas

adsdas

Ancuța este activă în sectorul neguvernamental din România din anii ’90 când a inițiat și proiectat o serie de programe de dezvoltare a societății civile. De atunci încoace, ca formator, consultant sau evaluator pentru finanțatori, ONG-uri și autorități publice locale a proiectat și supervizat atât programe de sprijin pentru ONG-uri cât și programe de dezvoltare economică locală și economie socială – antreprenoriat social în România și câteva din țările vecine.Experiența profesională a dobândit-o în organizații și instituții ca Delegația Comisiei Europene în România, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – FDSC, Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală și Grupul de Experți pentru Economia Socială al Comisiei Europene. În 2010 a inițiat Institutul de Economie Socială în cadrul FDSC. În prezent Ancuța este consilier al Ministrului Fondurilor Europene.

andra_color-2

andra_color-2

Andra este o persoană curioasă din fire, pasionată de educație sub toate formele și mai ales în toate contextele formal, nonformal și informal. În prezent coodonează departamentul care se ocupă de comunicare, promovare, diseminare și exploatare a rezultatelor programului Erasmus+, în cadrul ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. “Transformăm România prin învățare” este în același timp atât viziunea agenției în care activează, cât și un motto asumat personal. Andra crede în voluntariat și în studiul în altă țară pe care le consideră esențiale în dezvoltarea personală și profesională.

321

321

Nascută în România dar aducând experiențe și inspirație din lumea întreagă, Andra Tănase face parte din ultima generație de „pionieri” și printre primele generații de profesioniști în domeniul păcii și al transformării conflictelor. Andra este membru PATRIR, Institutul Român pentru Pace și formator, cercetător și director de programe în domeniul tineretului de mai bine de 10 ani lucrând atât în România, cât și în străinatate în proiecte axate pe educația nonformală, drepturile omului, dezvoltare internațională și domeniul de bază: transformarea conflictelor.

14689027_10210551725008428_1462464082_o-1

14689027_10210551725008428_1462464082_o-1

Andrei este pasionat de oameni care generează schimbări pozitive. Luptă pentru un viitor mai bun în care oamenii să înțeleagă că nimic nu se întâmplă de la sine. Actualmente este consilier al Ministrului Educației.

poza-catalin-lazar

poza-catalin-lazar

Cătălin Lazăr este Coordonatorul Compartimentului Tineret/Tabere din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna. A absolvit Universitatea Transilvania din Brașov- Facultatea de Litere cât și Cursul de Lucător de Tineret. Totodată, și este președintele Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS, custodele a 2 situri Natura 2000 din România, respectiv Râul Negru în jud. Covasna și Bisoca în jud. Buzău. A inițiat și coordonat mai multe evenimente naționale și internaționale ce implică segmentul de tineret printre care și: Gala Tineretului din România, Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) Covasna, Co-organizatorul Concursului Internațional YPEF(Young People in European Forests), Concursul Național de Ornitologie și Educație Ecologică CIP-CIP, Cercul de Ornitologie MUGURAR de la Palatul Copiilor din Sf.Gheorghe, etc. INSPIRĂM O NOUĂ GENERAȚIE este motivația și crezul care îi definește pașii.

claudiu-vrinceanu

claudiu-vrinceanu

Claudiu Vrînceanu este din decembrie anul trecut secretar de stat pentru IMM-uri, turism și mediul de afaceri în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri. Anterior, timp de 10 ani, a coordonat din funcția de redactor-șef publicația de business Wall-Street.ro. Acesta are studii în economie și științe politice și a absolvit programul de EMBA ale Maastricht School of Management.

untitled-1

untitled-1

Diana este Fellow Aspen Institute Romania (2011) primind și premiul “Leaders of the Future: Grassroots Education Award, Aspen Institute Romania în numele Comunității pentru dezvoltarea educației în România” (2011); TED Ed Speaker (Romania) și s-a aflat in Top 100 Români care schimbă lucrurile în România cu puterea ideilor sau prin exemplu, Foreign Policy Magazine Romania (2011). Diana a fost bursier al Executive Master of Bussiness Administration (Pilkington Ratiu Bussiness School) și are un Masterat în Dezvoltare Comunitară, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babes Bolyai.

diana-sabo-2

diana-sabo-2

Diana Sabo este în prezent președintele Asociației DEIS din Baia Mare, vice-președintele FONT – Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramures, lucrător de tineret, formator și realizator TV. Consideră că tinerii merită să aibă parte de toate condițiile necesare pentru dezvoltarea lor personală și profesională si, este totodată o susținătoare activă a drepturilor acestora. Crede în potențialul neexploatat al tinerilor și mizează pe puterea educației în deschiderea de noi perspective pentru ei.

eniko123

eniko123

Din anul 2006 și-a dedicat viața pentru a sprijini și a dezvolta ONG-urile și viața asociativă , la început în calitate de consilier de tineret, iar mai apoi în calitare de director adjunct la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș. Este implicată în acțiuni de voluntariat într-o trupă de teatru amator, și cel mai mult îi place să aducă zâmbete pe fețele omenilor din jurul ei ori de câte ori are ocazia.

adina-enache

adina-enache
Adina crede că ideile puse în practică devin cele mai frumoase lecții de viață, că sunt un mod important de a instrui și pregăti oamenii pentru noi provocări; și astfel schimbând comunitatea din care facem parte, ne schimbăm pe noi și pe cei din jurul nostru.

florentina-loloiu

florentina-loloiu

Florentina Loloiu este, în prezent, Coordonatorul Galei Societăţii Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România. Lucrează în echipa de organizare încă din anul 2006, iar de-a lungul celor zece ani de experiență a fost implicată, în calitate de PR Officer, coordonator și specialist al sectorului asociativ, și în organizarea unor proiecte precum: Festivalul Naţional de Teatru Tânăr IDEO IDEIS (2006, 2007), Conferinţele Internaţionale de Responsabilitate Socială CSR’07 şi CSR’08, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo (ediţia 2009), Școala Bonelor – Romanian Angel Appeal (2011, 2012), Frontline Club Bucharest (2013 – 2015), „100 de fețe ale inovației” (2015-2016), Bursa Binelui (2014 – 2016).

asda

asda

Ionuţ Sibian este Directorul Executiv al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în cadrul căreia şi-a început activitatea ca voluntar în 2002. Din ianuarie 2007, când România a devenit membră a Uniunii Europene, Ionuţ a fost ales să reprezinte ONG-urile româneşti la Comitetul Economic şi Social European de la Bruxelles. Experienţa sa anterioară include: preşedinte al Board-ului Federaţiei Române de Dezvoltare a ONG-urilor (FOND) şi membru în Consilii Directoare în diverse organizaţii româneşti şi europene. În 2009, Ionuţ Sibian a devenit Marshall Memorial Fellow, un program al German Marshall Fund din SUA, Washington DC.

foto_mihaela-girleanu

foto_mihaela-girleanu
Mihaela susține proiectul de anvergură națională ce aduce apreciere și motivare inițiativelor de tineret. Este o persoană captivată de peste 15 ani de procesele educaționale și impactul acestora în dezvoltare sustenabilă a societății, servind din anul 2014 comunității de cercetași din România. În calitate de director executiv asigură managementul național al organizației ce facilitează prin prisma pedagogiei scout/ cercetășești, activități educaționale constante pentru peste 4500 de copii și tineri din 36 de județe din România.

mihai-dragos

mihai-dragosmihai-dragos

Mihai Dragoș este președintele Consiliului Tineretului din România. În mandatul său de președinte, CTR și partenerii săi au reușit să determine o creștere de aproximativ 3.5 milioane de lei a sumelor alocate de autorități locale pentru activități de tineret. Alături de grupul PONT, Federația Share Cluj Napoca și Banca Comercială Română, acesta a participat ca reprezentant CTR la inițierea programului „Capitala Tineretului din România”.

Anterior, Mihai a fost implicat ca președinte ANOSR în demersuri care au influențat semnificativ adoptarea și conținutul unor acte normative normative precum Statutului Studentului, creșterea bugetului educației, îmbunătățirea metodologiei de finanțare a universităților, creșterea participării studenților în procesele de asigurare a calității din mediul universitar, metodologia de funcționare a centrelor de consiliere a carierei din universități și altele.

123

madalina_mihalache_20130617_0248

Mădălina Beatrice Mihalache este Șeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România, lucrând de peste 10 ani în Parlamentul European. Anterior activității sale în Parlamentul European, a fost diplomat în Ministerul Afacerilor Externe al României, dedicându-se proiectului integrării europene și pregătirii aderării României la Uniunea Europeană.

adssada

adssada

Fost bursier al programului „International fellowship in philanthropy” derulat de către Institute for Policy Studies (Baltimore, SUA), Johns Hopkins University. Absolvent al unui program de master în politici publice și cu un doctorat în managementul organizațiilor economiei sociale. Are o bogată experiență privind guvernarea deschisă, democrația participativă și dezvoltarea organizațiilor neguvernamentale nonprofit (ONG), atât în ceea ce privește managementul lor, cât și politicile publice aferente. A fost primul președinte al Fundației Județene pentru Tineret Timiș. Este fondatorul Agenției pentru Informarea și Dezvoltarea Organizațiilor Neguvernamentale (AID-ONG), în prezent fiind Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic

georgeta-narcisa-lecusanu

georgeta-narcisa-lecusanu

Narcisa Georgeta Lecușanu a absolvit, cu diplomă de master, Facultatea de Știinte ale Mișcării Sportului și Sănătății, și, cu diploma de licență, Facultatea de Educație Fizică și Sport, la Universitatea din Bacău, iar, în prezent, ocupă funcția de Secretar de Stat în domeniul politicilor de sport la Ministerul Tineretului și Sportului.
În perioada 2014-2016, aceasta a ocupat postul de vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Române de Handbal. Ca sportiv de performanţă, a evoluat, de-a lungul timpului, în următoarele echipele de handbal: Oltchim Rm. Vâlcea, C.S. Ştiinţa Bacău, Kometal Skopje, BVB 09 Borussia Dormund, TV Lutzelinden, Ikast Bording EH, Aalborg DH și Echipa Națională a României.
Printre rezultate spectaculoase obținute ca sportivă în cadrul Echipei Naționale de Handbal a României se numără: titlul de campionă mondială la Campionatul Mondial de Tineret din Brazilia (1995), și titlul de vicecampionă mondială la Campinatul Mondial de senioare din Rusia (2005)
Cea mai înaltă performanță sportivă obţinută la nivel de club este locul I la Finala Ligii Campionilor în anul 2010. De asemenea, din palmaresul Narcisei Lecuşanu, se numără cucerirea, în două rânduri, a Cupei Cupelor (2002 şi 2007), precum şi numeroase titluri de campion naţional în România, Germania şi Macedonia.
Printre înaltele distincții primite de-a lungul carierei sportive se numără și: Maestru Emerit al Sportului (2010), Ordin de merit Clasa a II-a – Președintele Țării Băsescu (2005), Cetățean de Onoare al Orașului Bacău – Primar Stavarache Romeo (2005), Maestru al Sportului (1995).

imagine-robu-nicolae-500x500

imagine-robu-nicolae-500x500

Nicolae ROBU, Primarul Municipiului Timișoara, apreciază și sprijină dintotdeauna tinerii și realizările lor, atat din postura de primar cât și din cele de fost Rector și fost Prorector al Universității Politehnica Timișoara. Programul Timișoara – Capitala Tineretului din România este un program pe care l-a sprijinit din prima clipă și este alături de echipa organizatoare la multe evenimente implementate. A acceptat cu bucurie invitația Ministerului Tineretului și Sportului de a se implica în jurizarea Galei Tineretului din România.
În perioada 2008 – 2012 Nicolae ROBU a fost Senator al României din partea Partidului Naţional Liberal, Secretar al Comisiei de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului României. În prezent este profesor conducător de doctorat la Universitatea „Politehnica” din Timişoara, deținând și următoarele distincții academice: Profesor Onorific al Universității OBUDA din Budapesta, Ungaria, Doctor Honoris Causa al Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad, România, Doctor Honoris Causa al Université d’Artois, Franța, Membru de Onoare al Academiei Americano-Române de Științe și Arte, Membru de Onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România.
Îi place să vizioneze fotbal şi este iniţiatorul proiectului ACS Poli Timişoara şi unul dintre principalii decidenţi în Clubul ACS Poli Timişoara. Joacă el însuşi fotbal, ca vârf de atac, în echipa Universităţii „Politehnica” din Timişoara, pe care, de altfel, o şi conduce, în echipe ad-hoc pentru jocuri demonstrative, alături de foşti fotbalişti -a jucat cu Hagi, McKein, Rotariu, Giuchici, Velcea ş.a.-, dar şi în diverse alte formule, alături de prieteni, studenţi, etc. Îi place să asculte muzică, dar şi să cânte la chitară şi voce şi să compună. Are cca 30 compoziţii proprii, dintre care 13 sunt şi orchestrate, fiind avute în vedere pentru un posibil album. A cântat în Clubul timişorean The Note, împreună cu Nicu Covaci, Ovidiu Lipan-Ţăndărică şi ceilalţi membri ai trupei Phoenix.

nicoleta-deliu-0

nicoleta-deliu-0

Șef departament comunicare externă și afaceri comunitare la BCR – poziție din care coordonează proiectele de implicare în Comunitate ale băncii având focus strategic pe proiectele pentru tineri. Face parte din echipa care a lansat proiectul Capitala Tineretului din Romania. În 2016 a lansat platforma de învățare on-line pentru dezvoltarea abilități necesare la angajare pentru studenți www.laboratoruldecariere.ro

03

03

De 4 ani director executiv al Direcției Județene pentru Sport si Tineret Sibiu unde coordonează și contribuie la dezvoltarea activității de tineret. În cadrul programului de centre de tineret dezvoltă servicii permanente și activități în Centrul de tineret Sibiu, centru care funcționează din anul 2011 și Centrul de tineret Rășinari, jud. Sibiu primul centru deschis în mediul rural unde în perioada 2013- 2016 s-au derulat în jur de 30 de proiecte cu un număr de 3000 de tineri. S-a implicat activ în cele 10 ediții ale Galei Voluntarilor și în Gala Tineretului Sibian, care anul acesta a ajuns la cea de-a V-a ediție. Este un mare susținător al educației nonformale și al culturii, implicându-se în două ediții ale Sibiu International Fringe Festival. A fost voluntar în perioada facultății la AIESEC Sibiu in proiectul Erasmus Student Network Sibiu (ESN Sibiu).

untitled-1

untitled-1

Oana Preda este Director la Centrul de Resurse pentru participare publică, CeRe, organizație la fondarea căreia a participat în 2006. În sectorul societății civile, Oana este prezentă din 1996. Și-a început cariera la Asociația Pro Democrația, apoi a lucrat la National Democratic Institute. Oana se pricepe la management, advocacy, participare publică și crede în drepturile omului și justiție socială.

radu_bidiugan

radu_bidiugan

Dr. Radu Bidiugan, director al Institutului Național de Cercetare pentru Sport,  a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport în 1998 și și-a finalizat doctoratul, în același domeniu de studiu, în 2011, la Universitatea din Pitești. În teza sa de doctorat, „Rolul și importanța tehnologiei de navigație inerțială în sportul de performanță”, a dezvoltat o soluție de antrenament sportiv, utilizând tehnologie de navigație inerțiala (MEMS-IMU), realizând astfel o modelare multicorp bazată pe quaternioni, cu scopul de a putea fi utilizată prin metodologiede tip CASINOR. Are peste 13 ani de experiență în dezvoltarea de soluții tehnice care răspund cerințelor precise de pregătire a sportivilor de performanță. Membru al grupului de lucru XG-HEPA(Expert Group-Health-EnhancingPhysicalActivity) 2014-2017 al Comisiei Europene. Experiența sa în proiecte de cercetare științifică și de promovare a sportului: INFOSOC / XGRID (2003-2005); AEROSPATIAL / INGRID (2004-2006); SECURITATE/ICMUR (2005-2006), CEEX/MODULE IV (2006-2008), PNCD II/CAMONAL (2008-2011), ERASMUS+ / ELYS (2012-2013), ERASMUS+ /DC4AC (2014-2018).

rp_fb

rp_fb

Radu s-a alăturat Guvernului României în 2012 fiind numit Consilier de Stat al Prim-Ministrului în domeniul IT&C.

În 2013 a fost numit Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului și coordonator al implementării Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă în România.

Între 2009 și 2012 a lucrat în domeniul marketingului online folosindu-și experiența acumulată în zona administrației publice precum și conoștintele acumulate în cadrul Programelor de eGuvernare din Singapore și Austria.

Experiența anterioară cuprinde 6 ani ca director IT în Palatul Victoria și peste 6 ani ca manager de proiecte pentru peste 100 de proiecte online.

În 2008, Radu Puchiu a fost coordonatorul IT&C al Summitului NATO de la București.

asdads

asdads

Tudor este activ de peste 10 ani în ONG-uri de tineret și studentești, având o bogată experiență în managementul organizațiilor nonprofit, organizării de evenimente și lucrului cu tinerii, fiind un promotor al capacitării tinerilor. În prezent este vicepreședinte al Federației Share Cluj-Napoca (co-managerul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului), de asemenea, Tudor este unul dintre inițiatorii programului Capitalei Tineretului din România.