Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Lansare Gala Tineretului din România | Gala Tineretului din România

Lansare Gala Tineretului din România

Lansarea Galei Tineretului din România

 

Ministerul Tineretului și Sportului anunță cea de-a treia ediție a Galei Tineretului din România care se va desfășura în data de 13 noiembrie la Timișoara, în Capitala Tineretului din România 2016.

Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Acest eveniment este inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

De anul acesta gala ia o noua denumire: Gala Tineretului din România, incluzând toate inițiativele de tineret remarcabile care în decursul perioadei 2015-2016 au avut rezultate deosebite și care au reușit să implice tineri și comunități deopotrivă pentru o societate mai bună. În anii trecuți gala s-a numit Gala Societății Civile Tinere și a avut loc la Covasna în 2014 și la Cluj-Napoca în 2015.

Conceptul galei din acest an are în centru îndemnul Tinerii...ACUM!

„Despre tineri... ACUM! Da, despre tineri se tot spune că sunt viitorul și la un moment dat vor deveni cetățenii adulți. Dar tineri sunt ACUM. Și tot ACUM reprezintă SCHIMBAREA demonstrându-și capacitatea de a fi membri activi în comunitățile lor.

Pentru a transforma această gală într-o celebrare a spiritului tânăr avem nevoie de toți cei care contribuie zi de zi cu activități mai mari sau mai mici, cu experiență sau nu, însă cu mult entuziasm și încredere în transformarea țării pas cu pas într-un loc unde indiferent de vârstă să ne putem simți noi înșine și să contăm unii pentru ceilalți. Știm că sunt multe proiecte de tineret care merită să fie cunoscute de o lume întreagă. Fiecare poveste este cu siguranță o sursă de inspirație. Și sper să ne întâlnim pe data 13 noiembrie să celebrăm împreună reușitele tinerilor și ale celor care le sunt alături.” a declarat domnul Andrei POPESCU, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului.

 

Secțiunile din acest an sunt următoarele:

  1. Învățare nonformală
  2. Cultură
  3. Sănătate
  4. Sport
  5. Participarea tinerilor în comunitate
  6. Voluntariat
  7. Antreprenoriat
  8. Muncă și angajabilitate
  9. Internațional
  10. Includere socială

 

Se va acorda premiul de Popularitate proiectului care va obține cele mai multe voturi în perioada 7-12 noiembrie 2016.

Formularele de candidatură vor fi analizate și punctate de către un juriu specializat, în funcție de criterile de jurizare prezentate în regulamentul de față.

Juriul va fi format din reprezentanți cu expertiză în domeniul tineretului din partea unor autorități, instituții și structuri ale societății civile.

Toate detaliile legate de înscrierea proiectelor în competiție pot fi consultate la secțiunea Competiția de pe site-ul www.galatineretului.ro

 

Această intrare a fost publicată în Programe . Pune legătura în semnele de carte.