Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Orizont Alternativ | Gala Tineretului din România

Orizont Alternativ

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

orizont

Titlu proiect: Orizont Alternativ

Organizația: Curba de Cultură

În România tinerii sunt prea puțin încurajați să dezvolte spirit de inițiativă și competențe necesare în pornirea unei afaceri. În special în mediul rural, tinerii sunt, în general, lipsiți de oportunități reale de participare la viața comunității și de oportunitatea de a-și pune ideile în practică, asumându-și riscurile necesare.

Din octombrie 2015 până în martie 2016, în cadrul proiectului Orizont Alternativ, Curba de Cultură a propus și implementat o serie de activități care au venit în sprijinul dezvoltării tinerilor din 4 comunități din mediul rural din județul Prahova (Băicoi, Urlați, Scorțeni și Păulești), încercând să dezvolte abilitățile acestora de a vorbi în public, spiritul de inițiativă și implicarea civică, folosindu-se de ateliere de educație antreprenorială și de metode de învățare non-formală. Proiectul promovează ideea că se poate.

Orizont Alternativ înseamnă două module de învățare:

1 – un program de educație antreprenorială cu 4 ateliere care i-au condus pe tineri pe drumul dezvoltării spiritului antreprenorial și de inițiative.

2 – LaboratorX – tabără pentru tineri facilitatori de educație nonformală, unde pe parcursul a 6 zile, 20 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, au experimentat, înțeles și aplicat 6 metode de educație nonformală.

 


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.