Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit | Gala Tineretului din România

Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

centrul-pentru-managementul-ong

Titlu proiect: Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit

Organizația: Asociația Young Initiative

Proiectul „Centrul pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit” și-a propus să sprijine ONG-urile românești în procesul acestora de profesionalizare a practicilor manageriale și de sustenabilizare a organizației. Realizat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București și Federația VOLUM, proiectul a presupus înființarea primului Centru pentru Managementul Organizațiilor Nonprofit din România. Centrul a fost primit cu entuziasm de comunitatea managerilor de ONG-uri din București și din țară, devenind în scurt timp un punct central al întâlnirilor și evenimentelor organizate de către aceștia. Astfel, până în prezent au avut loc peste 700 de evenimente și întâlniri ale comunității, găzduite de CMON. De altfel, în aceeași perioadă peste 165 de persoane au devenit membri ai CMON (manageri și staff din ONG-uri, majoritatea de tineret), beneficiind astfel de toate serviciile oferite în cadrul proiectului.

Centrul beneficiază și de prima bibliotecă dedicata managerilor de ONG-uri din România, cu peste 200 de volume de management al ONG-urilor, management general și dezvoltare personală/leadership, atât în limba română, cât mai ales în engleză.

O altă componentă importantă a proiectului este reprezentată de formarea a 180 de manageri (angajați și voluntari) din ONG-urile din toată țara, care au beneficiat în total de 12 cursuri și seminarii. Ulterior, în cadrul proiectului a fost creat și lansat un curs inovator în format Massive Open Online Course (MOOC), cu tematica „Managementul Sustenabil al Organizației Nonprofit”. În total s-au înregistrat peste 1800 de cursanți, entuziasmul și feedback-ul fiind absolut copleșitoare.

Ideea creării primului board game de planifcare strategică pentru ONG-uri (RePlan) n-a întârziat să apară, care în doar câteva săptămâni s-a transformat în realitate, fiind livrate 200 de bucăți către ONG-uri din toată România, până în prezent. CMON a avut în ultimul an un rol deosebit în dezvoltarea organizației, fiind locul de întâlnire între membrii și voluntari, locul în care s-au născut noi idei de activități și proiecte.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.