Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Centrului de resuse pentru tineri în situații de risc | Gala Tineretului din România

Centrului de resuse pentru tineri în situații de risc

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

centru-de-resurse

Titlu proiect: Centrul de resuse pentru tineri în situații de risc

Instituția: DGASPC Bacău

Proiectul și-a propus prin intermediul Centrului de resuse pentru tineri în situații de risc să contribuie la integrarea socială și profesională a tinerilor în situații de risc din 35 de comunități din județul Bacău. Conform studiului sociologic realizat cu acest prilej, s-a dezvoltat un pachet de activități integrate, efective și eficiente, care oferă oportunități egale și condiții adecvate pentru participare activă a acestora la toate aspectele vieții sociale. Beneficiarii au fost 1000 de tineri aflați în situație de risc inclusiv din mediul rural din care 200 de tineri de etnie romă, 350 de părinți/ tutori, 70 profesioniști. Au beneficiat de informare, promovare, participare la ateliere educaționale, cursuri de formare profesională, grupuri de suport și consiliere individuală, șanse mai bune de acces la piața muncii, şi-au dezvoltat deprinderi și abilități de viață independentă necesare depășirii condiției de ”tânăr invizibil”. Proiectul a ajutat grupul țintă să-și crească capacitatea de autodeterminare, să-și optimizeze aptitudinile vocaționale, să contribuie la reinserția socială, iar pe parcurs să conducă la reabilitarea/recuperarea celor implicați în proces. La finalul proiectului funcționează un instrument on-line, platforma web de promovare și înregistrare a tinerilor care va oferi acces acestora la oportunitățile de ocuparea unui loc de muncă. Platforma este ușor accesibilă, oferă angajatorilor informații cu privire la traseul educațional, disponibilitate, abilități și aptitudini individuale ale tânărului, astfel încât demersul de căutare a viitorului angajat să evidențieze coeficientul de compatibilitate între cerințe și aptitudinile și abilitățile tinerilor.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.