Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
COM’ON Cluj-Napoca 2015 | Gala Tineretului din România

COM’ON Cluj-Napoca 2015

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

cmon

Titlu proiect: COM’ON Cluj-Napoca 2015

Organizația: Grupul PONT

COM’ON Cluj-Napoca (Buget Participativ de Tineret) a luat naștere în contextul faptului că Municipiul Cluj-Napoca a fost Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015. Proiectul a venit ca și o inovare socială care adresa mai multe aspecte ale participării tinerilor în comunitatea urbană: participarea lor în cadrul unor grupuri informale, contribuția lor activă la viața societății și nu în ultimul rând participarea lor în luarea deciziilor printr-un mecanism de democrație participativă directă. Proiectul a mobilizat peste 750 de tineri, prin 248 de grupuri informale, care au propus 437 de propuneri eligibile, acestea fiind votate de 18.782 de persoane care au acordat un număr total de 48.609 voturi. Toate aceste cifre au fost peste estimările inițiale. Proiectul a creat de asemenea un model de susținere financiară a unor grupuri informale din fonduri publice și de participare a acestor grupuri în programe tematice anuale cum a fost Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

Toate cele 117 inițiative sprijinite din fondurile publice precum și cele 25 de inițiative care au reușit să mobilizeze fonduri din comunitate prin campanii de mobilizare a acestor resurse au fost în fapt implementate chiar de tinerii care s-au constituit în grupuri informale. Partenerii implicați în demers, inclusiv Fundația Comunitară Cluj (care nu a fost inițial parte a proiectului EEA Grants) au avut rolul de a crea cadrul necesar derulării mecanismului de bugetare participativă și mai apoi de implementare efectivă a inițiativelor.

Proiectul a reușit să demonstreze cum parteneriate și mecanisme de co-finanțare pot lua o formă practică: cum pot instituții publice să co-finanțeze proiecte finanțate de EEA Grants, cum o bancă poate oferi linie de credit pentru pre-finanțarea grupurilor grupurilor informale și cum alți parteneri pot fi mobilizați pentru a co-finanța sursele venite din bugetul public.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.