Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Conferința Internațională Vreau Acasă | Gala Tineretului din România

Conferința Internațională Vreau Acasă

[fblike]

 

Proiect: Conferința Internațională Vreau Acasă

Aplicant: Consiliul Tinerilor instituționalizați

 

Situația copiilor și tinerilor aflați în sistemul de protecție (aprox. 60.000) reprezintă un subiect tabu în continuare, nu doar cu privire „ la motivele abandonului, la condițiile, programele și resursa umană din centrele de plasament, dar și la adoptarea și implementarea de măsuri pentru parcursul și bunăstarea tânarului după ieșirea din sistem. Mai mult de atât, procesul decizional nu implică efectiv dialogul, consultarea beneficiarilor, adică a tinerilor. Majoritatea nu are acces la informații cu privire la existența drepturilor și facilităților, iar cele care există nu sunt “traduse” într-un limbaj accesibil, pentru a deveni eficiente și pentru a-și atinge scopul pentru care au fost adoptate. Conferința noastră,  este o premieră la nivel internațional, nemaiexistând un precedent de organizare a unei astfel de conferințe cu tineri instituționalizați, pentru și despre tineri instituționalizați, de către tineri instituționalizați.

Schimbarea adusă în domeniul tineretului este faptul că tinerii fără o voce au fost implicați în acțiuni care să le ofere încredere în sine, context de participare activă și dreptul de a visa și de a face planuri de viitor. Considerăm că acesta este motivul pentru care există CTI și vom face tot ceea ce ne stă în puteri pentru a reprezenta cât mai bine vocea copiilor/tinerilor instituționalizați.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.