DJST Cluj

Aplicant: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj

Compartimentul de tineret din cadrul Direcției Județeane pentru Sport și Tineret Cluj gestioneaza activitatea si programele de și pentru tineret precum și activitatea centrelor de agrement. Compartimentul Tineret a organizat în 2018 acţiuni proprii şi în parteneriat cu alte instituţii sau structuri guvernamentale sau nonguvernamentale cum  sunt: Casa de Cultură a Studenților, Centrul Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Cluj, Consiliul Județean al Elevilor Cluj, Dechatlon.

Proiecte proprii derulate: Clubul de lectură NEPOTU’ LUI THOREAU –  cenaclu literar de  național pentru promovarea autorilor tineri; Histrioniada Liceenilor – festival de teatru pentru liceeni la care au fost 150 de participanti. Campania de prevenire a consumului de canabis „POT ALTFEL” –informarea a 8000 de tineri prin distribuirea de pliante, consilere privind riscurile consumului de droguri;  promovarea unui stil de viață sănătos, în special prin practicarea sportului. Centrul de Resurse pentru ONG – asigură asistenţă de spacialitate atât tinerilor și în special ONG-urilor de tineret Zilele Tineretului – În cadrul proiectului s-a derulat Crosul Tineretului – Decathlon 2018 la care au fost 250 participanți .

În cadrul Concursului Local de Proiecte s-au depus un număr de 12 proiecte din care 4 au fost acceptate spre finanțare. Proicte ale ONG-urilor finanțate: Școala de anteprenoriat în IT; SciFest Cluj-Napoca – The science of things; Ateliere de antreprenoriat social inițiate de tineri cu dizabilități; Proiectul Tineri pentru comunitate – workshop-uri și grupuri de lucru, privind modalitățile de implicare și de valoricare a potențialului ONG-urilor.

 

 


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.