Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Educate to Have a Voice | Gala Tineretului din România

Educate to Have a Voice

Proiect: Educate to Have a Voice

Aplicant: Asociația Cartea Daliei

 

Educate to Have a Voice este un club de programare pentru 30 de elevi din Cluj-Napoca (clasele III-VIII), cu probleme auditive, organizat cu sprijinul voluntarilor din IT.

Ideea acestui proiect a fost să asigure pentru acești elevi, condiții optime de dezvoltare a abilităților necesare pentru locurile de muncă moderne. În România, 85% din adulții cu deficiență de auz nu sunt integrați pe piața muncii, fiind susținuți de familie. Pe de altă parte, pentru copiii cu deficiență de auz nu există cursuri de programare. Totodată, mai mult de 90% din locurile de muncă existente necesită abilități digitale, ceea ce ar putea fi o barieră în plus în integrarea lor socială, pe lângă bariera de comunicare cu care se confruntă zilnic.

Rezultatele proiectului au fost: 30 de elevi au dezvoltat independent animații și și-au dezvoltat aptitudinile necesare unui loc de muncă modern: comunicarea, munca în echipă, gândire critică, competențe digitale etc. 7 profesori au învățat noi metode de predare pe care le pot implementa în viitor. 20 de voluntari au deschis porțile spre colaborarea dintre mediul de afaceri local și școli. O elevă de clasa a X-a a solicitat să se înscrie la clubul de programare iar până la finalul semestrului a luat decizia de a se pregăti pentru admiterea la Facultatea de Informatică.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.