Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Fii o dulceață de student, dar fără zahăr | Gala Tineretului din România

Fii o dulceață de student, dar fără zahăr

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

6

Titlu proiect: Campanie de sănătate publică: “Fii o dulceață de student, dar fără zahăr”

Organizația: Grup informal de studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

Într-o epocă și într-o societate în care diversitatea produselor alimentare este într-o continuă creștere, paradoxal, devine tot mai dificil să abordezi un mod sănătos de viață. Spațiul public este suprasaturat cu mesaje ce vin să stimuleze oamenii de a fi mai precauți referitor la ceea ce consumă, însă eficiența acestor mesaje nu este mereu cea dorită. Proiectul ”Fii o dulceață de student, dar fără zahăr”, implementat de echipa Health+ (formată din trei studenți de la specializarea ”Comunicare și Relații Publice”), în perioada 25-29 mai 2015, în orașul Cluj-Napoca, abordează tema consumului excesiv de zahăr în rândul studenților într-o nouă manieră. Aproximativ 200 de studenți au avut posibilitatea să-și testeze gratuit nivelul glicemiei în sânge și să beneficieze de consultanță de la un nutriționist chiar în facultatea lor. Au fost depistate 10 cazuri în care studenții aveau un nivel al zahărului în sânge mult peste normă, ceea ce s-a dovedit a fi alarmant pentru ei.

Efectuarea studiilor de cercetare preliminare cu privire la relevanța implementării unui astfel de proiect, ne-au confirmat ipotezele pe care le aveam cu privire la ignoranța studenților în legătură cu alimentația lor de zi cu zi. Tocmai de aceea s-a gândit acest proiect astfel încât să le fie aduse informațiile cu privire la consumul excesiv de zahăr într-o manieră atractivă și într-un moment în care sunt cel mai mult dispuși pentru a-l primi, în pauzele de la cursurile pe care le au la facultate.

Această campanie de sănătate publică a început cu un buget zero, implementarea acesteia fiind posibilă doar cu ajutorul partenerilor, printre care se numără Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității ”Babeș-Bolyai” și Asociația Diabeticilor din Cluj. Proiectul a susținut campania de strângere de fonduri pentru Campionatul de Fotbal al persoanelor cu diabet (DiaEuro 2015).


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.