GreenIMPACT

[fblike]

 

Proiect: GreenIMPACT – educație prin serviciu

în folosul comunităților din destinații ecoturistice din România

Aplicant: Fundația Noi Orizonturi

 

GreenIMPACT este o rețea de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri, aflate în destinații ecoturistice din România (Țara Dornelor, Ținutul Zimbrului, Țara ațegului-Retezat, Eco Maramureș, Colinele Transilvaniei, Pădurea Craiului, Tușnad și împrejurimile).

Este vorba despre zone preponderent rurale, care au un potențial turistic enorm, dar insuficient pus în valoare. Tinerii care locuiesc aici nu au prea multe oportunități de petrecere a timpului liber și nu cunosc foarte bine comorile culturale și naturale locale. În plus, aceste zone se depopulează pentru că tinerii pleacă în orașe sau în străinătate, în căutarea unui trai mai bun.

Membrii cluburilor realizează proiecte prin care pun în valoare patrimoniul cultural și natural local pentru a atrage turiști. Cele 32 de cluburi antrenează 723 de tineri (9-18 de ani), care învață astfel să aprecieze zona din care provin și să o promoveze.

Ei sunt ghidați de 2 adulți să aleagă o idee de proiect, să o planifice și să o implementeze utilizând metoda educației prin experiență (jocul, povestea, proiectul de învățare prin serviciu în folosul comunității).

 


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.