Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Narcisa Georgeta Lecușanu | Gala Tineretului din România

Narcisa Georgeta Lecușanu

georgeta-narcisa-lecusanu

Narcisa Georgeta Lecușanu a absolvit, cu diplomă de master, Facultatea de Știinte ale Mișcării Sportului și Sănătății, și, cu diploma de licență, Facultatea de Educație Fizică și Sport, la Universitatea din Bacău, iar, în prezent, ocupă funcția de Secretar de Stat în domeniul politicilor de sport la Ministerul Tineretului și Sportului.
În perioada 2014-2016, aceasta a ocupat postul de vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Române de Handbal. Ca sportiv de performanţă, a evoluat, de-a lungul timpului, în următoarele echipele de handbal: Oltchim Rm. Vâlcea, C.S. Ştiinţa Bacău, Kometal Skopje, BVB 09 Borussia Dormund, TV Lutzelinden, Ikast Bording EH, Aalborg DH și Echipa Națională a României.
Printre rezultate spectaculoase obținute ca sportivă în cadrul Echipei Naționale de Handbal a României se numără: titlul de campionă mondială la Campionatul Mondial de Tineret din Brazilia (1995), și titlul de vicecampionă mondială la Campinatul Mondial de senioare din Rusia (2005)
Cea mai înaltă performanță sportivă obţinută la nivel de club este locul I la Finala Ligii Campionilor în anul 2010. De asemenea, din palmaresul Narcisei Lecuşanu, se numără cucerirea, în două rânduri, a Cupei Cupelor (2002 şi 2007), precum şi numeroase titluri de campion naţional în România, Germania şi Macedonia.
Printre înaltele distincții primite de-a lungul carierei sportive se numără și: Maestru Emerit al Sportului (2010), Ordin de merit Clasa a II-a – Președintele Țării Băsescu (2005), Cetățean de Onoare al Orașului Bacău – Primar Stavarache Romeo (2005), Maestru al Sportului (1995).


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.