Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Prima Școală de vară de bizantinologie din România – „ÉTUDIER LE MONDE BYZANTIN. MÉTHODOLOGIES ET INTERPRÉTATIONS” | Gala Tineretului din România

Prima Școală de vară de bizantinologie din România – „ÉTUDIER LE MONDE BYZANTIN. MÉTHODOLOGIES ET INTERPRÉTATIONS”

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

Proiect: Prima Școală de vară de bizantinologie din România – „ÉTUDIER LE MONDE BYZANTIN. MÉTHODOLOGIES ET INTERPRÉTATIONS”

Aplicant – Centrul regional francofon de studii avansate in stiinte sociale CEREFREA – Villa Noël, Bucureşti

 

Totul a început de la o idee a tinerei A.M Răducan, de a organiza o şcoală de vară de bizantinologie la Bucureşti, asemănătoare celor la care a participat în Grecia, în calitate de studentă. S-a avut în vedere un număr de 30 de tineri, dintre care 8 străini  – ulterior, datorită cererii mai mari şi atragerii de fonduri, s-au putut accepta 36 de tineri, dintre care 15 străini.  S-a urmărit în principal: închegarea unei comunităţi ştiinţifice internaţionale de tineri bizantinişti, mai ales în spaţiul Europei Centrale şi de Est,  facilitarea dialogului şi a contactelor ştiinţice dintre cercetătorii consacraţi din Vest şi cei locali, cât şi punerea tinerilor în contact cu seniori pe care au ocazia doar să îi citească în bibliotecile din Occident.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.