Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
STAND-up: Educatie pentru prevenire HIV pentru elevii din rural, LIVE! | Gala Tineretului din România

STAND-up: Educatie pentru prevenire HIV pentru elevii din rural, LIVE!

Proiect: STAND-up: Educatie pentru prevenire HIV pentru elevii din rural, LIVE!

Aplicant: Asociatia Semper Musica

Când te uiti pe statistica socială și vezi că 50% dintre cazurile noi de infecție cu HIV (2018) sunt înregistrate pe segmentul de vârstă 15-34 ani, parcă îți dorești să iei la picior fiecare liceu din județele cu cele mai multe cazuri și să le explici tinerilor de ce este necesar să se protejeze. Dacă la povestea aceasta cu cifrele mai adaugi și faptul că părinții nu vorbesc cu proprii copii adolescenți despre HIV și folosirea corectă a unui prezervativ, profesorii la scoală nici atât; în zona Moldovei să vorbești despre sex este înca un foarte mare tabu, domeniul prevenirii HIV este slab finanțat sau deloc, România este pe locul 1 în UE la numărul de mame sub 15 ani…. Este clar, atunci, de unde provine situația aceasta.

Ne-am propus să prevenim cazurile noi de HIV din rândul tinerilor de liceu, din 15 comune, aflate pe locurile 5 și 6 în 2018 la numarul de noi infecții cu HIV – din Iași și Botoșani. Și nu oricum, ci prin folosirea de tool-uri de STAND-UP COMEDY. Am reusit oare? 4.930 liceeni din 15 comune au fost informați, prin 187 ore de STAND-UP, 504 tineri de la nivel național au fost consiliați prin WhatsAPP și 30 de profesori din cele 15 licee au primit 30 de JOCURI non-formale cu ajutorul cărora să informeze următoarele generații de elevi din clasele a IX a ( pentru ca demersul să fie sustenabil). Și toate acestea cu doar 1.28 euro/beneficiar și prin voluntariat, toate cele 187 ore pentru sesiuni fiind neplătite. Și cu STAND-UP-ul cum a fost? Pentru că știm cât este de popular stand-up-ul printre tineri, am inclus în sesiunea noastră mai multe elemente de acest tip pentru ca sesiunea să fie atractivă. Un one man SHOW cu glume amuzante și adecvate și cu elementul – FUN EDUCATION + DUREX, am reușit să avem succes.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.