Stil de viață sănătos, mod de educație și dezvoltare personală

Proiect: Stil de viață sănătos, mod de educație și dezvoltare personală

Aplicant: Asociația PROEDUSAN

 

Proiectul ,,Stil de viață sănătos, mod de educație și dezvoltare personală” a plecat de la o problemă identificată de societate pe plan mondial, mai exact creșterea numărului adolescenţilor și copiilor supraponderali, creșterea numărului de tineri care solicită terapie datorită impactului psihologic al pandemiei Covid-19. Pentru acest proiect, am selectat tineri scolarizaţi prin ”Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Lacrima”, centru ce are ca misiune integrarea copiilor cu nevoi speciale în comunitate.

Prin desfășurara activităților din cadrul proiectului și anume exerciţii de autoapărare (arte marţiale, judo), lectii de prim ajutor/ supravieţuire în condiţii de izolare, înot aplicativ/scoaterea accidentatului din apă prin diferite metode, cursul stil de viață sănătos, i-am învăţat pe participanţi că trebuie să aibă grijă de propria persoană și să transforme siguranța lor într-o prioritate.

În cadrul cursului ”Stil de viață sănătos” au avut loc și discuții referitoare la impactul psihologic al pandemiei Covid-19. Astfel tinerii sub coordonarea psihologului clinician și psihoterapeut au împărtășit din experiența lor, confirmând ideea că pandemia de coronavirus nu este doar o criză epidemiologică ci și una psihologică.


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.