Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Turneul Binelui | Gala Tineretului din România

Turneul Binelui

Notă: În cazul în care acest proiect a adunat peste 1k de like-uri puteți accesa linkul de aici pentru a verifica numărul de like-uri. Numărul se poate vedea la variabila „share_count”.

turneul

PROIECT: Turneul Binelui

Organizația: Asociația Impact Bistrița

Asociația Impact Bistrița susține dezvoltarea voluntariatului și a simțul civic, prin susținerea tinerilor cu inițiativă. De asemenea, ne dorim ca fiecare copil să poată zâmbi, chiar dacă provine dintr-o familie defavorizată, motiv pentru care asociația a derulat proiectul “Turneul Binelui”, la inițiativa voluntarilor. Beneficiarii proiectului sunt 350 de copii proveniți din 95 de familii din zone rurale, în care condiţiile economice dificile îngreunează accesul la educaţie. Prin intermediul activităților proiectului aceștia au primit donații: haine, rechizite și dulciuri. Proiectul a pornit de la o idee simplă: credem că fiecare copil are potențial, iar pentru a reuși are nevoie de o pregătire corespunzătoare și de asigurarea unor condiții decente de trai. Ne dorim să fim prezenți cât mai mult în aceste comunităţi rurale și să recream contextul social din care provin copiii, pentru a evita riscul de sărăcie şi excluziune socială Proiectul privit din perspectiva tinerilor voluntari implicați a avut ca scop dezvoltarea în rândul a 100 de tineri a competențelor sociale și civice necesare realizării de acțiuni utile comunității locale pe durata proiectului. Orice implicare în activităţi de voluntariat implică o formă de învăţare socială, chiar dacă de multe ori aceasta nu este conştientizată, dezvoltă abilităţi şi competenţe sociale. Voluntarul este un fel de arhitect ‘amator’ care lucrează pentru crearea unei lumi mai frumoase şi mai colorate. Într-un mediu în care culorile încep să îşi piardă din strălucire şi intensitate, el găseşte şi aduce în prim plan acele elemente care să întreţină cât de cât liniile esenţiale din tablou.

 


Această intrare a fost publicată în . Pune legătura în semnele de carte.