Warning: define(): Argument #3 ($case_insensitive) is ignored since declaration of case-insensitive constants is no longer supported in /home2/galatineretului/public_html/wp-content/plugins/our-team-enhanced/includes/libraries/theme-showcase.php on line 42
Tinerii. ACUM! | Gala Tineretului din România

Tinerii. ACUM!

untitled-design

Gala Tineretului din România este un eveniment la cea de a treia ediție care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Acest eveniment este inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului. Începând din acest an Gala se va organiza în orașul desemnat Capitală a Tineretului în România. Astfel în data de 13 noiembrie 2016, la Timișoara vor fi puse în lumina reflectoarelor acele inițiative dedicate tinerilor care au adus ceva în plus în viața acestora și a comunităților lor.

La ediția 2016 a Galei Tineretului din România au fost înscrise în cadrul competiţiei 124 proiecte implementate în perioada 2015 – 2016. În cadrul acestor proiecte au fost implicați 80.647 de tineri sprijiniți de 2134 lucrători de tineret. Valoarea totală a bugetului proiectelor de 11.055.757 lei, iar numărul estimativ de persoane informate online și în cadrul evenimentelor despre rezultatele proiectelor înscrise se ridică la peste 2.000.000 (din cifrele declarate de către candidați).

Motto-ul Galei este “Tinerii. ACUM!”, iar proiectele depuse demonstrează că aceștia reprezintă în primul rând o resursă importantă care contribuie activ în comunitate. Cele mai multe proiecte au abordate teme legate de participarea activă a tinerilor în comunitate și aspecte legate de învățare nonformală și formare personală și profesională.

Pentru fiecare din cele 10 secțiuni au fost selectați trei finaliști. În plus vor fi oferite și o serie de premii speciale, inclusiv un Premiu al Publicului care va fi primit de proiectul cu cele mai multe voturi online primite până până sâmbătă, 12 noiembrie 2016.

Juriul a fost format din reprezentanți ai societății civile dar și instituții publice și mediul privat. Proiectele finaliste au o acoperire națională de la Baia Mare la Giurgiu și de la Timișoara la Galați implicând atât tineri din centre urbane mari precum București, Cluj-Napoca sau Timișoara cât și din mediul rural precum comuna Izvoarele din județul Prahova sau Pietrari în județul Vâlcea.

Mai multe informații, inclusiv secțiunile și lista proiectelor finaliste unde se poate vota pentru Premiul Publicului sunt disponibile la https://www.galatineretului.ro

Gala Tineretului din România devine un punct fierbinte în sectorul de tineret fiind și locul în care va fi anunțat orașul care va primi titlul de Capitală a Tineretului în România în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018 și va fi acordat oficial Înaltul Patronaj al Președintelui României pentru acest titlu. Totodată își dorește să se poziționeze ca un eveniment de marcă care va fi prezent în fiecare an în orașul desemnat Capitală a Tineretului în România și o dovadă vie a colaborării între mediul instituțional reprezentat de organizatorii Galei și societatea civilă și mediul privat reprezentat de inițiatorii titlului de Capitală. Cu atât mai mult cu cât Gala Tineretului din România este inclusă și în programul oficial al Summitului Tinerilor organizat ca partea din Timișoara – Capitală a Tineretului în România. Deschiderea oficială a Summitului Tinerilor a avut loc în data de 11 noiembrie, la ora 14.00, în Aula Magna la Universitatea de Vest Timișoara, unde a fost prezent domnul Andrei Popescu, Secretar de Stat pla Ministerul Tineretului și Sportului.

Totodată, în perioada 11-14 noiembrie, tot la Timișoara Ministerul Tineretului și Sportului organizează și evenimentul național “Tinerii construiesc prezentul!” în completarea Galei. Aceasta se adresează celor 130 de lucrători de tineret care constituie tineREȚEA, o structură cu reprezentanți în toate județele țării care au organizat peste 100 de evenimente de consultare și informare în perioada iunie – octombrie ce au adunat aproape 2000 de tineri și lucrători de tineret din toată România. Scopul principal a fost acela de a lua pulsul ‘la firul ierbii’ pentru teme legate de Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Toate aceste demersuri își doresc să atragă atenția asupra tinerilor și asupra faptului că aceștia sunt o importantă resursă chiar în acest moment. Nevoile acestora sunt complexe și debordează de o energie extraordinară. Depinde de fiecare dintre noi dacă această energie este recunoscută ca atare și canalizată în mod constructiv. Iar Gala Tineretului din România își propune să recunoască efortul celor care implică tinerii în mod activ în comunitate!

Această intrare a fost publicată în Programe . Pune legătura în semnele de carte.